Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kasza z warzywami


04.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  ugotowanej kaszy jaglanej lub kuskus
  • 1 sztuka papryka
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • świeża mięta
  • świeża bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj obrany i rozgnieciony czosnek, paprykę oraz zioła prowansalskie. Smaż wszystko razem, aż warzywa lekko zmiękną.
  2. Kaszę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj do niej podsmażone warzywa i wymieszaj. Dopraw do smaku posiekanymi ziołami, solą oraz pieprzem i skrop oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE