Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Keczupowe pierożki


21.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1/2 kg  mąki pszennej + trochę mąki do podsypania
  • 10 dag  miękkiego masła
  • 1/2 szklanki  dobrego keczupu
  • 20 g  drożdży
  • 1 sztuka jajko + 1 żółtko (białko zostaw do posmarowania)
  • 1 sztuka płaska łyżeczka soli
    Farsz
  • 1/2 kg  ziemniaków
  • 20 dag  twarogu
  • 4 łyżki  keczupu
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Do miski wkrusz drożdże, dodaj keczup, jajko, żółtko, pokrojone masło i sól. Stopniowo wsypuj mąkę i zagniataj ciasto. Może ono wchłonąć więcej lub mniej mąki, w zależności od konsystencji keczupu. Wyrobione ciasto odstaw na około 15 minut.
  2. Farsz: Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i przepuść przez praskę. Twaróg rozdrobnij widelcem i wymieszaj z ziemniakami. Dodaj keczup, oregano i zmiażdżony czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozwałkuj cienko jak na tradycyjne pierogi, wykrój kółka, łyżeczką nałóż farsz i zlep pierogi. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj białkiem i piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE