Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kluseczki z cukinii


06.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cukinii
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 szklanka  mąki razowej typ 2000
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i oprósz solą. Odstaw na 30 minut, aby puściła sok. Po tym czasie odciśnij. Dodaj jajka i mąki, wyrób na jednolite ciasto. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Ciasto wkładaj porcjami do osolonego wrzątku za pomocą łyżki. Mieszaj delikatnie, aby kluski nie przywarły do dna. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE