Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kluseczki z cukinii


06.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cukinii
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 szklanka  mąki razowej typ 2000
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i oprósz solą. Odstaw na 30 minut, aby puściła sok. Po tym czasie odciśnij. Dodaj jajka i mąki, wyrób na jednolite ciasto. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Ciasto wkładaj porcjami do osolonego wrzątku za pomocą łyżki. Mieszaj delikatnie, aby kluski nie przywarły do dna. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE