Dzisiaj jest: Piątek, 03.04.2020 Imieniny: Ryszarda i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kluski kładzione z kapusty


22.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  białej kapusty
  • 1 sztuka i 1/3 szklanki mąki
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • 4 łyżki  oleju
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj, dopraw 2 łyżeczkami soli i odstaw, żeby puściła sok. Odciśnij, podsmaż przez 20 minut na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Ostudź, zmiel. Dodaj mąkę, koperek oraz jajka i zagnieć.
  2. Uzyskaną masę nabieraj łyżeczką i zsuwaj do wrzątku pomagając sobie drugą łyżeczką. Gotuj do wypłynięcia. Wyjmij.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE