Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kluski kładzione


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 szklanki mąki pszennej + 1 łyżka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka por
  • 2 łyżki  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka wbij do miski. Dodaj przesianą mąkę i wlej tyle wody, żeby ciasto dało się wymieszać i było gładkie i gęste. Dodaj sól i mieszaj, aż na powierzchni ciasta ukażą się pęcherzyki powietrza.
  2. W garnku zagotuj osoloną wodę. Łyżkę zanurzaj w gorącej wodzie, nabieraj na nią ciasto i kładź na osolony wrzątek. Zamieszaj.
  3. Kluski gotuj 3 minuty od momentu wypłynięcia. Odcedź.
  4. Umyty por pokrój w paski, uduś na maśle. Osączone kluski podsmaż na rozgrzanym maśle. Podawaj z duszonym porem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE