Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kluski kładzione


06.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 szklanki mąki pszennej + 1 łyżka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka por
  • 2 łyżki  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka wbij do miski. Dodaj przesianą mąkę i wlej tyle wody, żeby ciasto dało się wymieszać i było gładkie i gęste. Dodaj sól i mieszaj, aż na powierzchni ciasta ukażą się pęcherzyki powietrza.
  2. W garnku zagotuj osoloną wodę. Łyżkę zanurzaj w gorącej wodzie, nabieraj na nią ciasto i kładź na osolony wrzątek. Zamieszaj.
  3. Kluski gotuj 3 minuty od momentu wypłynięcia. Odcedź.
  4. Umyty por pokrój w paski, uduś na maśle. Osączone kluski podsmaż na rozgrzanym maśle. Podawaj z duszonym porem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE