Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g twarożek homogenizowany
- 2 sztuki jajka
- 12 łyżek kasza manna
- 1 łyżka sól
- 1 łyżka cynamon
- 1.5 łyżek cukier
- 1 szklanka maliny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukier skarmelizuj na suchej patelni. Maliny przebierz, umyj i dodaj do cukru. Smaż, aż maliny się rozpadną.
- Jajka rozkłóć. Dodaj twarożek, kaszę mannę oraz szczyptę soli. Wyrób na jednolitą, dość gęstą masę. Ciasto nabieraj łyżką, formując podłużne kluski i wrzucaj na osolony wrzątek.
- Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Wyjmuj ostrożnie łyżką cedzakową i wykładaj odrazu na talerze. Podawaj polane sosem malinowym i posypane cynamonem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis