Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kluski z sosem karmelowym


16.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  masło
  • 100 g  mąka pszenna
  • 3 sztuki  jajka
    małe
  • 1 sztuka  sól
  • 3 łyżki  cukier
  • 1 szklanka  kremówka

Sposób przyrządzania:

  1. Cukier skarmelizuj na jasnobrązowy kolor, dodaj śmietanę. Gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje.
  2. W oddzielnym garnku zagotuj 1/2 szklanki wody z masłem, dodaj mąkę i ucieraj. Odstaw do przestygnięcia. Następnie dodaj jajka, szczyptę soli i ponownie utrzyj. Schłodź.
  3. Ciasto wyciskaj szprycą do osolonego wrzątku, przykryj i gotuj, aż kluski wypłyną. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane sosem karmelowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE