Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Knedle serowe ze szpinakiem na ostro


13.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 70 dag  ziemniaków
  • 30 dag  mąki pszennej
  • 20 dag  tłustego twarogu
  • 3 sztuki jajka
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku w całych liściach
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Nierozmrożony szpinak wrzuć na patelnię. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podgrzewaj, aż szpinak się rozmrozi.
  2. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Do zmielonych ziemniaków dodaj rozgnieciony twaróg, mąkę, jajka, szczypiorek i sól. Zagnieć wszystko na gładkie ciasto.
  3. Z ciasta uformuj wałek o średnicy 4 cm i pokrój go na kawałki o grubości 3 cm. Każdy kawałek rozpłaszcz w dłoni i na każdy placek nałóż porcję farszu szpinakowego. Następnie zlep i uformuj kulkę.
  4. Gotowe knedle wrzucaj na osolony wrzątek, zamieszaj i gotuj pod przykryciem. Gdy wypłyną, odkryj i gotuj jeszcze 3-4 minuty.
  5. Wyjmuj łyżką cedzakową i układaj na talerzach. Przed podaniem polej bułką tartą podsmażoną na oleju lub maśle.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE