Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Knedle z nadzieniem śliwkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 350 g  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  mleka
  • 1 szczypta  soli
  • 350 g  śliwek
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj 1/2 szklanki letniej wody, jajka, sól oraz mleko i zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Śliwki dryluj i na chwilę zanurz we wrzątku.
  2. Ciasto wałkuj i podziel na kwadraty. Na każdym połóż śliwkę i uformuj kulkę. Knedle wrzucaj porcjami na osolony wrzątek i gotuj 10 minut. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane stopionym masłem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE