Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Kolorowe naleśniki


25.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 łyżki  oleju
  • 1/4 szklanki  soku z buraków
  • 1/4 szklanki  zmiksowanego szpinaku
  • 1 łyżeczka  curry
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • szczypiorek
  • 1/2 sztuki papryki kolorowej
  • 1 sztuka pomidor
  • 2 łyżki  oleju
    Dodatkowo
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę wsyp do miski. Dodaj mleko, wodę, jajka, olej i szczyptę soli. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto i podziel je na 3 części. Do jednej porcji dodaj sok z buraka, do drugiej zmiksowany szpinak, a do trzeciej curry. Każdy kolor ciasta smaż oddzielnie.
  2. Farsz: Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Usmażone naleśniki nadziewaj gotowym farszem i zwijaj w rulony. Ułóż je na talerzu i posyp pozostałym farszem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE