Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Kolorowe naleśniki


25.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 łyżki  oleju
  • 1/4 szklanki  soku z buraków
  • 1/4 szklanki  zmiksowanego szpinaku
  • 1 łyżeczka  curry
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • szczypiorek
  • 1/2 sztuki papryki kolorowej
  • 1 sztuka pomidor
  • 2 łyżki  oleju
    Dodatkowo
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę wsyp do miski. Dodaj mleko, wodę, jajka, olej i szczyptę soli. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto i podziel je na 3 części. Do jednej porcji dodaj sok z buraka, do drugiej zmiksowany szpinak, a do trzeciej curry. Każdy kolor ciasta smaż oddzielnie.
  2. Farsz: Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Usmażone naleśniki nadziewaj gotowym farszem i zwijaj w rulony. Ułóż je na talerzu i posyp pozostałym farszem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE