Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kopytka na trzy sposoby


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 12 sztuk  ziemniaki
    ugotowane
  • 350 g  mąka pszenna
  • 3 sztuki  jajka
  • 200 g  mąka ziemniaczana
  • 4 łyżki  posiekane zioła
    koper, szczypior, natka pietruszki, bazylia, tymianek i lubczyk
  • 35 sztuk  kwadraciki pasztetówki drobiowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do dwóch misek włóż 1/3 i 2/3 ziemniaków. Do pierwszej dodaj jajko, 200 g mąki pszennej, zioła, pieprz i sól. Do drugiej miski dodaj mąkę ziemniaczaną, pozostałą mąkę pszenną, 2 jajka oraz sól. Każdą z mas wyrób osobno.
  2. Z ciasta ziołowego uformuj wałki o średnicy 2 cm, spłaszcz i pokrój na kopytka. Drugie ciasto podziel na pół i uformuj 2 wałki. Jeden pokrój jak kopytka, a drugi na nieco większe kawałki i formuj z nich kluski z pasztetówką w środku. 
  3. Tak przygotowane kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 5 minut od wypłynięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE