Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Kopytka z groszkiem i mozzarellą


06.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 1 łyżka  śmietany 30 %
  • 12 dag  mozzarelli
  • 1.75 szklanek  mąki
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  masła
  • olej
  • sól
  • kilka listków bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj na miękko. Odcedź i ostudź. Przepuść przez praskę.
  2. Do zmielonych ziemniaków dodaj jajko, śmietanę i mąkę. Zagnieć na gładkie ciasto i formuj z niego długie wałeczki. Pokrój na ukośne kluseczki. Gotuj w lekko osolonym wrzątku z odrobiną oleju przez 2-3 minuty od wypłynięcia. Zdejmij z wrzątku i odcedź.
  3. Gotowe kopytka zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj masło i osączony groszek. Chwilę podsmaż wszystko. Rozłóż na talerze.
  4. Mozzarellę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Posyp potrawę. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE