Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kopytka z groszkiem i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 1 łyżka  śmietany 30 %
  • 12 dag  mozzarelli
  • 1.75 szklanek  mąki
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  masła
  • olej
  • sól
  • kilka listków bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj na miękko. Odcedź i ostudź. Przepuść przez praskę.
  2. Do zmielonych ziemniaków dodaj jajko, śmietanę i mąkę. Zagnieć na gładkie ciasto i formuj z niego długie wałeczki. Pokrój na ukośne kluseczki. Gotuj w lekko osolonym wrzątku z odrobiną oleju przez 2-3 minuty od wypłynięcia. Zdejmij z wrzątku i odcedź.
  3. Gotowe kopytka zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj masło i osączony groszek. Chwilę podsmaż wszystko. Rozłóż na talerze.
  4. Mozzarellę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Posyp potrawę. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE