Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Kopytka z twarogiem


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 15 dag  twarogu
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą masę wymieszaj z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Zagnieć na gładkie, miękkie ciasto.
  2. Ciasto podziel na 2 części. Z każdej uformuj dość cienki wałeczek i pokrój go ukośnie na kluseczki.
  3. W garnku zagotuj osoloną wodę. Wrzucaj kluseczki na wrzątek i gotuj 2 minuty od momentu gdy wypłyną.
  4. Podawaj przysmażone na rumiano lub polane masłem i posypane cukrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE