Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kopytka z twarogiem


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 15 dag  twarogu
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą masę wymieszaj z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Zagnieć na gładkie, miękkie ciasto.
  2. Ciasto podziel na 2 części. Z każdej uformuj dość cienki wałeczek i pokrój go ukośnie na kluseczki.
  3. W garnku zagotuj osoloną wodę. Wrzucaj kluseczki na wrzątek i gotuj 2 minuty od momentu gdy wypłyną.
  4. Podawaj przysmażone na rumiano lub polane masłem i posypane cukrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE