Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kopytka z twarogiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 15 dag  twarogu
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą masę wymieszaj z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Zagnieć na gładkie, miękkie ciasto.
  2. Ciasto podziel na 2 części. Z każdej uformuj dość cienki wałeczek i pokrój go ukośnie na kluseczki.
  3. W garnku zagotuj osoloną wodę. Wrzucaj kluseczki na wrzątek i gotuj 2 minuty od momentu gdy wypłyną.
  4. Podawaj przysmażone na rumiano lub polane masłem i posypane cukrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE