Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Kopytka z twarogiem


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 15 dag  twarogu
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą masę wymieszaj z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Zagnieć na gładkie, miękkie ciasto.
  2. Ciasto podziel na 2 części. Z każdej uformuj dość cienki wałeczek i pokrój go ukośnie na kluseczki.
  3. W garnku zagotuj osoloną wodę. Wrzucaj kluseczki na wrzątek i gotuj 2 minuty od momentu gdy wypłyną.
  4. Podawaj przysmażone na rumiano lub polane masłem i posypane cukrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE