Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kotleciki jajeczne


24.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 12 sztuk jajek
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1/2 sztuki pęczka natki koperku
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 4 sztuki płaskie łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka  musztardy Dijon lub chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. 10 jajek ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Wrzuć jajka do miski.
  2. Pietruszkę, koperek i szczypior opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do ugotowanych jajek razem z 2 surowymi jajkami, musztardą, bułką tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  3. Wilgotnymi dłońmi uformuj 4 duże lub 8 małych kotlecików i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Gotowe kotleciki podawaj z puree ziemniaczanym i sałatką pomidorową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE