Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kotleciki jajeczne


24.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 12 sztuk jajek
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1/2 sztuki pęczka natki koperku
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 4 sztuki płaskie łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka  musztardy Dijon lub chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. 10 jajek ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Wrzuć jajka do miski.
  2. Pietruszkę, koperek i szczypior opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do ugotowanych jajek razem z 2 surowymi jajkami, musztardą, bułką tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  3. Wilgotnymi dłońmi uformuj 4 duże lub 8 małych kotlecików i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Gotowe kotleciki podawaj z puree ziemniaczanym i sałatką pomidorową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE