Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kotleciki makaronowe z marchewką


18.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  makaronu nitki
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchewki
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • garść prażonej cebulki
  • sól
  • majeranek
  • mielona słodka papryka
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, odcedź. Warzywa umyj, osusz.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  3. Makaron, cebulę, marchewkę, bułkę tartą, mąkę oraz jajko połącz w jednolitą masę. Dopraw do smaku.
  4. Z masy formuj kotlety i smaż je z obu stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Przed podaniem posyp prażoną cebulką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE