Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kotleciki pieczarkowe z płatkami


04.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 25 dag  pieczarek
  • 3/4 szklanki  płatków owsianych
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  masła
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki ugotuj na gęsto w bulionie. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę i usmaż na rozgrzanym maśle. Następnie przestudź i wymieszaj z płatkami owsianymi. Dodaj pokrojoną dymkę i jajko. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
  3. Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy 8 kotletów, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe danie podawaj z surówką z kapusty kiszonej i ziemniakami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE