Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Kotleciki z białej kapusty


08.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 główka  białej kapusty
  • 1 sztuka brokuł
  • 1 sztuka jajko
  • kilka łyżek mąki
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.
  2. Brokuł oczyść, posiekaj. Ugotowaną kapustę odcedź i odstaw do ostygnięcia. Następnie dodaj do niej brokuł i jajko.
  3. Składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę i formuj z niej kotleciki.
  4. Gotowe kotleciki obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE