Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki z chleba


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotleciki z chleba to przepis na smaczne danie wegetariańskie. Potrawę można podawać z surówką z białej lub kiszonej kapusty.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki  chleb
  • 5 łyżek  słonecznik ziarna
  • 5 łyżek  pestki dyni
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 2 szklanki  mleko
  • koperek
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Na suchą patelnię wsyp łyżeczkę soli i trzymaj na ogniu, aż się podgrzeje. Dodaj pestki i praż je, mieszając, aż nabiorą złocistego koloru.
  2. Paprykę pokrój w kostkę. Koperek posiekaj.
  3. Chleb pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Zalej go mlekiem. Kiedy nasiąknie, odciśnij nadmiar mleka.
  4. Do chleba dodaj paprykę, zieleninę, pestki i jajka. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  5. Z powstałej masy formuj niewielkie kotlety i smaż je na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE