Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kotleciki z kalarepki z warzywami


25.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotleciki z kalarepki z warzywami najlepiej podawać na ciepło.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  kalarepa
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 szklanka  groszek zielony
  • olej
    do smażenia
  • pieprz kolorowy
    do smaku
  • sól morska
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    mielona, do smaku
  • 1/2 szklanki  bulion warzywny
  • 1.5 łyżek  natka pietruszki
    posiekana
  • 2 sztuki  jajka
  • mąka
    do panierowania
  • bułka tarta
    do panierowania

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy obierz, pokrój w 1-centymetrowe plastry i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wystudź.
  2. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj paprykę i groszek i podsmaż wszystko razem. Po chwili podlej warzywa bulionem i dopraw do smaku. Duś, aż warzywa będą miękkie.
  3. Pod koniec duszenia dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  4. Do miseczki wbij jajka i rozkłóć. Przestudzoną kalarepę obtaczaj w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  5. Usmażone kotlety przekładaj przygotowanym wcześniej sosem paprykowo-groszkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE