Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety jajeczne w sosie pomidorowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

    Kotlety
  • 9 sztuk jajek
  • 2 sztuki cebule
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 2 pęczki  szczypiorku
  • olej
  • 2 łyżki  masła
    Sos pomidorowy
  • 500 ml  bulionu
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki  gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka  mąki
  • bazylia
  • oregano
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety: Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Ugotuj 8 jajek na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę. Dodaj surowe jajko, podsmażoną cebulę, 1 łyżkę bułki tartej, posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Z powstałej masy formuj kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
  2. Sos pomidorowy: W garnku zagotuj bulion, dodaj koncentrat. Następnie wlej śmietanę wymieszaną z mąką i zagotuj. Dopraw do smaku. Gotowym sosem polej kotlety.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE