Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Kotlety jajeczne z twarogiem


09.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 10 sztuk jajek
  • 10 dag  twarogu
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • kajzerka
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. 8 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i drobno posiekaj. Następnie wrzuć do miski, dodaj surowe jajka, pokruszony twaróg, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, musztardę oraz bułkę tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj natkę pietruszki i szczypiorek. Ponownie wymieszaj.
  2. Z powstałej masy uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Kotleciki podawaj z surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE