Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Kotlety jajeczno-grzybowe


09.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 14 sztuk jajek
  • 30 dag  opieńków
  • bułka tarta
  • kilka gałązek lubczyku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Opieńki odgotuj i pokrój w kostkę. Wrzuć do miski jajka oraz grzyby i wymieszaj.
  3. Masę jajeczno-grzybową dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj dwa surowe jajka oraz tyle bułki tartej, by masa się kleiła. Posyp posiekanym lubczykiem, wymieszaj i odstaw na 20 minut.
  4. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE