Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Kotlety jajeczno-grzybowe


09.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 14 sztuk jajek
  • 30 dag  opieńków
  • bułka tarta
  • kilka gałązek lubczyku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Opieńki odgotuj i pokrój w kostkę. Wrzuć do miski jajka oraz grzyby i wymieszaj.
  3. Masę jajeczno-grzybową dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj dwa surowe jajka oraz tyle bułki tartej, by masa się kleiła. Posyp posiekanym lubczykiem, wymieszaj i odstaw na 20 minut.
  4. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE