Dzisiaj jest: Środa, 20.03.2019 Imieniny: Eufemii i Klaudii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Kotlety jajeczno-grzybowe


09.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 14 sztuk jajek
  • 30 dag  opieńków
  • bułka tarta
  • kilka gałązek lubczyku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Opieńki odgotuj i pokrój w kostkę. Wrzuć do miski jajka oraz grzyby i wymieszaj.
  3. Masę jajeczno-grzybową dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj dwa surowe jajka oraz tyle bułki tartej, by masa się kleiła. Posyp posiekanym lubczykiem, wymieszaj i odstaw na 20 minut.
  4. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE