Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kotlety ryżowo-pieczarkowe


29.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki woreczki ryżu
  • 1/2 kg  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 pęczek  koperku
  • 4 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. 3 jajka ugotuj na twardo i drobno je posiekaj. Pieczarki i cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i wymieszaj z pieczarkami i cebulą. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, pokrojone jajka oraz wbij surowe jajko.
  2. Wyrób wszystko na jednolitą masę, jeśli będzie zbyt rzadka dodaj bułkę tartą. Dopraw do smaku i wymieszaj.
  3. Z masy formuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety podawaj z ulubionym sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE