Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety z jajek i mleka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 7 sztuk jajek
  • 1 szklanka  mleka
  • 3 łyżki  masła
  • 4 łyżki  mąki
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. 6 jajek ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
  2. Masło rozpuść, dodaj 1/2 posiekanej natki, mleko, sól oraz pieprz i gotuj wszystko przez 5 minut. Pod koniec gotowania dodaj mąkę i cały czas mieszaj, aż powstanie gęsta masa. Odstaw, by ostygła.
  3. Po ostudzeniu masy wsyp do niej pokrojone jajka i pozostałą pietruszkę. Wymieszaj wszystko. Z powstałej masy formuj kotleciki, obtaczaj je w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE