Dzisiaj jest: Niedziela, 20.01.2019 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Kotlety z kapusty


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała główka kapusty
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty usuń zewnętrzne liście. Resztę pokrój na ćwiartki i gotuj, aż do miękkości. Następnie przepuść przez maszynkę i wyciśnij z nadmiaru wody.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Do wcześniej przygotowanej kapusty dodaj cebulę, jajko i odrobinę bułki tartej. Składniki dobrze ze sobą wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z tak przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE