Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.09.2019 Imieniny: Edyty i Kornela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kotlety z kapusty


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała główka kapusty
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty usuń zewnętrzne liście. Resztę pokrój na ćwiartki i gotuj, aż do miękkości. Następnie przepuść przez maszynkę i wyciśnij z nadmiaru wody.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Do wcześniej przygotowanej kapusty dodaj cebulę, jajko i odrobinę bułki tartej. Składniki dobrze ze sobą wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z tak przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE