Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Kotlety z kapusty


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała główka kapusty
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty usuń zewnętrzne liście. Resztę pokrój na ćwiartki i gotuj, aż do miękkości. Następnie przepuść przez maszynkę i wyciśnij z nadmiaru wody.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Do wcześniej przygotowanej kapusty dodaj cebulę, jajko i odrobinę bułki tartej. Składniki dobrze ze sobą wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z tak przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE