Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krokiety orzechowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ziemniaków
  • 100 g  orzechów włoskich
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka czubata łyżka bułki tartej + kilka łyżek do panierowania
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • masło
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odsącz, włóż do dużej miski i zagnieć uzyskując gładkie puree. Orzechy włoskie zmiel i dodaj do ziemniaków. Następnie dodaj 1 jajko, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.
  2. Składniki wymieszaj na jednolitą masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z przygotowanej masy formuj małe krokiety i obtaczaj je w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE