Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Krokiety orzechowe


26.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z dodatkiem pieczarek lub świeżych grzybów w śmietanie i lampką czerwonego wina.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2.5 szklanki  kasza
    ugotowana na sypko
  • 1 szklanka  orzechy włoskie
    posiekane
  • 2 sztuki  jajka
  • sól
    do smaku
  • bułka tarta
    do panierowania
  • oliwa
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Zmieloną kaszę łączymy z orzechami, dodajemy jajko, szczyptę soli.
  2. Całość wyrabiamy, aż masa stanie się jednolita.
  3. Wykładamy na wysypaną niewielką ilością tartej bułki stolnicę, formujemy 8 zgrabnych krokietów, panierujemy w jajku i tartej bułce.
  4. Smażymy zaraz po przygotowaniu na rozgrzanym, tzw. głębokim tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
  5. Podajemy gorące.



Przepis dodany przez:

gwiazdeczka8

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE