Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Krokiety orzechowe


26.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z dodatkiem pieczarek lub świeżych grzybów w śmietanie i lampką czerwonego wina.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2.5 szklanki  kasza
    ugotowana na sypko
  • 1 szklanka  orzechy włoskie
    posiekane
  • 2 sztuki  jajka
  • sól
    do smaku
  • bułka tarta
    do panierowania
  • oliwa
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Zmieloną kaszę łączymy z orzechami, dodajemy jajko, szczyptę soli.
  2. Całość wyrabiamy, aż masa stanie się jednolita.
  3. Wykładamy na wysypaną niewielką ilością tartej bułki stolnicę, formujemy 8 zgrabnych krokietów, panierujemy w jajku i tartej bułce.
  4. Smażymy zaraz po przygotowaniu na rozgrzanym, tzw. głębokim tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
  5. Podajemy gorące.



Przepis dodany przez:

gwiazdeczka8

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE