Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Krokiety z pieczarkami


07.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki mąki pszennej + 1 łyżka
  • 400 ml  mleka
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 500 g  obranych pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 2 łyżki  masła
  • 300 g  żółtego sera
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, szczyptę soli oraz przesianą mąkę i zmiksuj. Na rozgrzaną patelnię wlewaj cienką warstwę ciasta i smaż z obu stron naleśniki.
  2. Farsz: Połowę sera pokrój w plasterki. Pozostały ser zetrzyj na tarce. Pieczarki oczyść, pokrój i podsmaż na maśle. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż. Pieczarki wymieszaj z cebulką, startym serem, natką, solą oraz pieprzem.
  3. Krokiety z pieczarkami: Na każdy naleśniki wyłóż łyżkę farszu i zwijaj krokiety. Każdy krokiet obtocz w rozkłóconym jajku i panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane.
  4. Przed podaniem na każdym krokiecie połóż plaster sera i zapiecz.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE