Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto:
- 1.5 szklanek mąka
- 2.5 szklanki mleko
- 3 sztuki jajka
- sól
do smaku - olej
do smażenia
- Farsz:
- 800 g pieczarki
- 2 sztuki cebula
- gałka muszkatołowa
do smaku - 4 łyżki masło
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
- Dodatkowo:
- 3 sztuki jajka
- bułka tarta
do panierowania
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę. Dodaj mleko, jajka, sól i olej. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto i odstaw na 20 minut. Po tym czasie usmaż z ciasta cienkie naleśniki.
- Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż je razem z cebulą na rozgrzanym maśle. Duś, aż część sosu odparuje i dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Na naleśniki wyłóż przygotowany farsz, zwiń. Panieruj w jajkach i bułce tartej. Usmaż na rumiano.
Źródło przepisu: Poradnik domowy