Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Krokiety ziemniaczano-serowe


30.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.2 kg  ziemniaków
  • 2 sztuki jajka
  • 2 sztuki czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 8 sztuk czubatych łyżek mąki pszennej
  • 1/4 szklanki  startego żółtego sera
  • 2 szklanki  bułki tartej
  • 3 sztuki jajka
  • mąka do panierowania
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i zmiel. Następnie dodaj 2 jajka, mąki ziemniaczaną i pszenną oraz ser. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zagnieć ciasto, z którego uformuj wałeczki o szerokości 3 cm. Wałki lekko spłaszcz i pokrój na kawałki o długości 5-6 cm.
  2. Krokiety panieruj w mące, rozkłóconych 3 jajkach i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, aż będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem pieczarkowym i surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE