Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kuleczki ziemniaczano-ryżowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki woreczki ryżu
  • 4 ząbki  posiekanego czosnku
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka  maggi
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • sól
    Dodatkowo
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko.
  2. Ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę i połącz z wystudzonym ryżem, natką pietruszki, szczypiorkiem, maggi, czosnkiem, solą i pieprzem. Zagnieć szybko ciasto.
  3. Nabieraj masę łyżeczką, formuj kuleczki i obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE