Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Kuleczki ziemniaczano-ryżowe


22.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki woreczki ryżu
  • 4 ząbki  posiekanego czosnku
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka  maggi
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • sól
    Dodatkowo
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko.
  2. Ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę i połącz z wystudzonym ryżem, natką pietruszki, szczypiorkiem, maggi, czosnkiem, solą i pieprzem. Zagnieć szybko ciasto.
  3. Nabieraj masę łyżeczką, formuj kuleczki i obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE