Dzisiaj jest: Wtorek, 13.11.2018 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Kuleczki ziemniaczano-ryżowe


22.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki woreczki ryżu
  • 4 ząbki  posiekanego czosnku
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka  maggi
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • sól
    Dodatkowo
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko.
  2. Ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę i połącz z wystudzonym ryżem, natką pietruszki, szczypiorkiem, maggi, czosnkiem, solą i pieprzem. Zagnieć szybko ciasto.
  3. Nabieraj masę łyżeczką, formuj kuleczki i obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE