Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kuleczki ziemniaczano-ryżowe


22.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki woreczki ryżu
  • 4 ząbki  posiekanego czosnku
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka  maggi
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • sól
    Dodatkowo
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko.
  2. Ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę i połącz z wystudzonym ryżem, natką pietruszki, szczypiorkiem, maggi, czosnkiem, solą i pieprzem. Zagnieć szybko ciasto.
  3. Nabieraj masę łyżeczką, formuj kuleczki i obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE