Dzisiaj jest: Wtorek, 20.08.2019 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Lasagne na słodko


06.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Płaty lasagne można także zwinąć w roladki, dzięki czemu nie rozpadną się po zapieczeniu. Lasagne na słodko to danie dietetyczne i bardzo smaczne.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 puszki  brzoskwinie
  • 9 sztuk  makaron lasagne
  • 125 g  masło
  • 125 g  cukier
  • 1 sztuka  skórka z cytryny
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 2 sztuki  jajka
  • 500 g  twaróg
  • 1/2 opakowania  budyń waniliowy
  • 25 g  pistacje
  • 30 g  migdały
    w płatkach

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie odsącz z zalewy. Płaty lasagne gotuj we wrzątku przez 3 minuty, po czym włóż je do zimnej wody, by je zahartować.
  2. Masło utrzyj z cukrem na kremową masę. Dodaj sok i skórkę startą z 1 cytryny oraz jajka. Wymieszaj wszystko. Dodaj twarożek i budyń. Płaty lasagne osącz z wody.
  3. Do posmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wyłóż cienką warstwę masy waniliowo-serowej i przykryj ją 3 płatami lasagne. Następnie umieść przekrojone na pół brzoskwinie i kolejną warstwę kremu. Ponownie połóż 3 płaty, brzoskwinie i masę.
  4. Na wierzchu ułóż 3 płaty makaronu. Pokryj je masą oraz posyp drobno posiekanymi pistacjami i płatkami migdałowymi. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60 minut w 175 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Jessica

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE