Dzisiaj jest: Sobota, 18.01.2020 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Łazanki z cukinią


28.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  makaronu
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki młode cukinie
  • 100 ml  oliwy
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 4 ząbki  czosnku
  • 8-10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 50 g  parmezanu
  • natka pietruszki
  • listki bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.
  2. Cukinie umyj, pokrój w półplasterki, posól i odstaw by puściły sok. Następnie wytrzyj ręcznikiem papierowym.
  3. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek, cukinie i pokrojoną w półplasterki cebulę. Dopraw ziołami i smaż kilka minut. Następnie dodaj łazanki i dokładnie wymieszaj z cukinią, pietruszką i pomidorkami.
  4. Gotowe danie wyłóż na głęboki talerz, udekoruj listkami bazylii i posyp parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE