Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Leczo borowikowe z papryką


05.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 kg  świeżych grzybów (borowików, podgrzybków i kozaków)
  • 2 sztuki duże pomidory
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Papryki umyj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w paski.
  2. Grzyby oczyść, przepłukaj i pokrój w plastry. Pomidory umyj, odetnij szypułki i pokrój w ćwiartki.
  3. W rondlu rozgrzej odrobinę oleju i zrumień na nim cebulę. Po chwili dodaj paski papryki, smaż razem 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Podsmażone warzywa wyjmij z rondelka i przełóż do miski. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zrumień plastry grzybów. Kiedy dobrze się podsmażą, dodaj pomidory i duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15 minut (w razie potrzeby podlej 1/2 szklanki wody). Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe leczo zdejmij z ognia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE