Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Leczo borowikowe z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 kg  świeżych grzybów (borowików, podgrzybków i kozaków)
  • 2 sztuki duże pomidory
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Papryki umyj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w paski.
  2. Grzyby oczyść, przepłukaj i pokrój w plastry. Pomidory umyj, odetnij szypułki i pokrój w ćwiartki.
  3. W rondlu rozgrzej odrobinę oleju i zrumień na nim cebulę. Po chwili dodaj paski papryki, smaż razem 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Podsmażone warzywa wyjmij z rondelka i przełóż do miski. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zrumień plastry grzybów. Kiedy dobrze się podsmażą, dodaj pomidory i duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15 minut (w razie potrzeby podlej 1/2 szklanki wody). Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe leczo zdejmij z ognia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE