Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Leczo z cukinią i oregano


07.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gotowe leczo z cukinią i oregano najlepiej podawać ze świeżym pieczywem. Danie można również przełożyć do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 kg  pomidory
  • 1.5 kg  papryka
    kolorowa
  • 2 kg  cukinia
  • 800 g  cebula
  • 4 łyżki  olej
  • 5 łyżek  oregano
  • 2 łyżki  chili (przyprawa)
  • 2 łyżki  sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki i razem z cukinią pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w średniej długości paski.
  2. W garnku rozgrzej olej i wrzuć cebulę. Po 5 minutach dodaj cukinię, po kolejnych 2 minutach dorzuć paprykę. Smaż wszystko przez 3 minuty. Następnie dodaj pomidory, chili, sól i oregano. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 30 minut, aż pomidory się rozpadną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE