Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 300 g makaronu rurki
- 400 g pomidorów w puszce
- 2 sztuki cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 sztuki czerwone papryczki chili
- 6 łyżek oliwy
- 3 sztuki gałązki natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 3 łyżki startego parmezanu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Cebule obierz i pokrój w piórka. Czosnek posiekaj, z papryczek usuń pestki, a miąższ pokrój w krążki. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez 3 minuty cebulę i papryczki.
- Następnie dodaj czosnek i smaż wszystko jeszcze 2 minuty. Po tym czasie wrzuć posiekane pomidory, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj jeszcze 10 minut.
- Do gotującego się sosu dodaj makaron i wymieszaj. Gotowe danie podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Moje smaki życia