Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Makaron razowy ze szpinakiem, pomidorami i tofu


15.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  szpinaku
  • 1 opakowanie  tofu
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1/4 łyżeczki  pieprzu
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 10 łyżek  oleju lub oliwy
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • olej
  • 300-400 g  makaronu razowego

Sposób przyrządzania:

  1. Tofu pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, aż uzyska brązowy kolor. Odstaw w ciepłe miejsce.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź, odstaw i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  3. Szpinak zblanszuj na łyżeczce oleju, dodaj do niego pokrojoną w kostkę paprykę i smaż, mieszając, przez 2-3 minuty. Następnie dodaj pomidory z zalewą, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami, wymieszaj.
  4. Makaron wymieszaj z sosem i zrumienionym tofu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE