Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron razowy ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu razowego świderki
  • 30 dag  liści szpinaku
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 100 ml  kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka  oleju
  • 3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • świeżo mielona gałka muszkatołowa
  • 3-4 łyżki  prażonych nasion dyni

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz, pokrój w cienkie słupki. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Na maśle z olejem zblanszuj szpinak, dodaj czosnek, wlej śmietanę i podgrzej. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką.
  3. Wymieszaj z makaronem. Każdą porcję posyp nasionami dyni. Podawaj z surówką z pomidorów.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE