Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Makaron z brukselką


02.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron z brukselką najlepiej podawać na ogrzanych talerzach. Danie jest smaczne i szybkie w przygotowaniu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  brukselka
  • 200 g  makaron tagliatelle (wstążki)
  • 2 łyżki  oliwa
  • 1/4 szklanki  jogurt naturalny
  • 4 łyżki  śmietana
    gęsta
  • 1/2 pęczki  koperek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselkę oczyść, umyj, pokrój w ćwiartki i ugotuj.
  2. Jogurt wymieszaj ze śmietaną i posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, po czym włóż ponownie do garnka i wlej oliwę. Dodaj ugotowaną brukselkę i sos jogurtowo-koperkowy. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Jessica

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE