Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Makaron z cukinią i fetą


22.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron z cukinią i fetą to przepis na szybkie danie. Dla urozmaicenia smaku potrawy można dodać pokrojoną paprykę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 240 g  makaron fusilli (świderki)
    pełnoziarnisty
  • 1 sztuka  cebula
  • 3 ząbki  czosnek
  • 375 g  cukinia
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 6 łyżek  olej rzepakowy
  • 270 g  ser feta
  • 1/2 łyżeczki  bazylia
    suszona
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i smaż razem przez 6 minut. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki i dopraw solą.
  2. Na patelnię do cukinii dodaj odcedzony makaron, wymieszaj i rozłóż na talerze. Wierzch potrawy posyp pokruszoną fetą i suszoną bazylią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE