Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z cukinią, pomidorami i ziołami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu świderki
  • 1 sztuka cukinia
  • 3 sztuki pomidory
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj. Cukinię i paprykę pokrój w kostkę, cebulę w piórka, pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Koperek drobno posiekaj.
  2. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. W tym czasie rozgrzej olej, podsmaż na nim przez 2 minuty cebulę, paprykę i cukinię. Po tym czasie dodaj czosnek, a po dwóch minutach dodaj pomidory. Zmniejsz ogień i duś wszystko przez 5 minut.
  3. Odcedzony makaron dodaj do sosu warzywnego, dodaj zioła, dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE