Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Makaron z jajkiem i grzybami


18.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron z jajkiem i grzybami to przepis na smaczne i szybkie danie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  makaron kolanka
  • 100 g  margaryna
  • 400 g  grzyby
    świeże
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 sztuki  jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • tłuszcz
    do formy
  • bułka tarta
    do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
  3. Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodaj makaron, posiekane grzyby i jajka. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  4. Uzyskaną masę przełóż do natłuszczonego i obsypanego bułką tartą naczynia żaroodpornego. Piecz 15 minut w 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE