Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g makaronu spaghetti
- 1 sztuka duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 200 g grzybów leśnych
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- kilka gałązek natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Grzyby przebierz, oczyść i ugotuj w osolonej wodzie, odsącz.
- Na patelni rozgrzej olej z masłem. Podsmaż na nim przez 5 minut grzyby. Następnie dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Smaż wszystko jeszcze 15 minut, aż grzyby będą miękkie.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Wyłóż na talerze, a na makaron rozłóż grzyby z cebulą. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przyślij przepis