Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Makaron z leśnymi grzybami


19.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu spaghetti
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 200 g  grzybów leśnych
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Grzyby przebierz, oczyść i ugotuj w osolonej wodzie, odsącz.
  2. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Podsmaż na nim przez 5 minut grzyby. Następnie dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Smaż wszystko jeszcze 15 minut, aż grzyby będą miękkie.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Wyłóż na talerze, a na makaron rozłóż grzyby z cebulą. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE