Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Makaron z sosem brokułowo-serowym


10.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  serka topionego gouda
  • 1/2 sztuki brokułu
  • 250 g  śmietany 12%
  • 300-400 g  pełnoziarnistego makaronu tagliatelle
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Brokuł podziel na różyczki i również ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
  2. Serek topiony pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i chwilę podgrzewaj. Następnie dodaj śmietanę. Całość gotuj do momentu, aż ser się roztopi, cały czas mieszając. Do sosu wrzuć pokrojony brokuł. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj.
  3. Makaron wyłóż na talerze i polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE