Dzisiaj jest: Sobota, 23.03.2019 Imieniny: Feliksa i Pelagii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Makaron z sosem szpinakowym


26.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu pappardelle
  • 400 g  mrożonego szpinaku w liściach
  • 2 ząbki  czosnku
  • 250 g  serka mascarpone
  • sok z 1/2 cytryny
  • 20 g  tartego sera typu parmezan
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku rozmroź na rozgrzanym maśle. Odparuj nadmiar wody. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i serek mascarpone.
  2. Wymieszaj wszystko delikatnie, dodaj sok z cytryny i dopraw pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
  4. Odcedź makaron, wrzuć z powrotem do garnka, zalej sosem, dopraw i podawaj posypany parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE