Dzisiaj jest: Środa, 13.12.2017 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Makaron z sosem szpinakowym


26.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu pappardelle
  • 400 g  mrożonego szpinaku w liściach
  • 2 ząbki  czosnku
  • 250 g  serka mascarpone
  • sok z 1/2 cytryny
  • 20 g  tartego sera typu parmezan
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku rozmroź na rozgrzanym maśle. Odparuj nadmiar wody. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i serek mascarpone.
  2. Wymieszaj wszystko delikatnie, dodaj sok z cytryny i dopraw pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
  4. Odcedź makaron, wrzuć z powrotem do garnka, zalej sosem, dopraw i podawaj posypany parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE