Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Makaron z sosem szpinakowym


26.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu pappardelle
  • 400 g  mrożonego szpinaku w liściach
  • 2 ząbki  czosnku
  • 250 g  serka mascarpone
  • sok z 1/2 cytryny
  • 20 g  tartego sera typu parmezan
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku rozmroź na rozgrzanym maśle. Odparuj nadmiar wody. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i serek mascarpone.
  2. Wymieszaj wszystko delikatnie, dodaj sok z cytryny i dopraw pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
  4. Odcedź makaron, wrzuć z powrotem do garnka, zalej sosem, dopraw i podawaj posypany parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE