Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Marynowana cukinia


17.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 kg  młodej cukinii
  • 4 sztuki marchewki
  • 3 sztuki cebule
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  soli
    Zalewa
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1 szklanka  wody
  • 1 sztuka niepełna szklanka octu 10%
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • gorczyca
  • pieprz czarny ziarnisty

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj wszystko, posyp solą i odstaw na kilka godzin. Następnie odsącz.
  2. Zalewa: Z cukru, wody, octu i przypraw przygotuj zalewę. Dobrze ją wymieszaj i zagotuj.
  3. Gorącą zalewą zalej wcześniej przygotowane warzywa. Na końcu polej wszystko olejem, dokładnie wymieszaj i przełóż do słoików.
  4. Pasteryzuj słoiki z cukinią przez 20 minut w 90 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE