Dzisiaj jest: Środa, 17.07.2019 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

Muffinki warzywne


03.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonych warzyw (fasola, ziemniaki, marchew, por)
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oleju
  • 5 sztuk jajek
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 2 łyżki  natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • papierowe papilotki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mieszankę warzywną i krótko przesmaż.
  2. Jajka roztrzep z mlekiem. Dodaj posiekaną natkę, tymianek, sól oraz pieprz.
  3. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Każdą wypełnij podsmażonymi warzywami i zalej do 1/2 wysokości masą jajeczną.
  4. Zapiekaj 30 minut w 180 st. C. Upieczone muffinki wyjmij z foremek po 10 minutach. Podawaj z sałatą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE