Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 opakowanie bazylia
- 20 sztuk makaron
duże muszle - 270 g ser feta
- 1 ząbek czosnek
- 6 łyżek oliwa
- 100 g ser parmezan
starty - 500 g przecier pomidorowy
- 1 sztuka cebula czerwona
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - cukier
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bazylię posiekaj i zmiksuj z obranym czosnkiem, parmezanem i oliwą. Fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj z pesto. Dopraw do smaku. Powstałym farszem wypełnij makaronowe muszle.
- Przecier wlej do naczynia żaroodpornego. Dodaj posiekaną cebulę i listki bazylii. Dopraw do smaku i wymieszaj. Muszle ułóż na sosie. Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz 25 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki życia