Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Muszle z fetą i pesto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Muszle z fetą i pesto to przepis na szybkie i smaczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  bazylia
  • 20 sztuk  makaron
    duże muszle
  • 270 g  ser feta
  • 1 ząbek  czosnek
  • 6 łyżek  oliwa
  • 100 g  ser parmezan
    starty
  • 500 g  przecier pomidorowy
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Bazylię posiekaj i zmiksuj z obranym czosnkiem, parmezanem i oliwą. Fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj z pesto. Dopraw do smaku. Powstałym farszem wypełnij makaronowe muszle.
  2. Przecier wlej do naczynia żaroodpornego. Dodaj posiekaną cebulę i listki bazylii. Dopraw do smaku i wymieszaj. Muszle ułóż na sosie. Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz 25 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

ser fetapestoprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE