Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Nadziewane ziemniaki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Nadziewane ziemniaki to przepis na smaczne i tanie danie. Ziemniaki można podawać ze świeżym pieczywem lub ulubioną surówką.

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 5 sztuk  ziemniaki
    duże, podłużne
  • 200 g  fasola czerwona konserwowa
  • 1 sztuka  cebula
  • 4 sztuki  jajka
  • 3 sztuki  pomidory
  • 1 sztuka  ogórek kiszony
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 4 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  sos sojowy
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1 łyżka  koperek
    posiekany

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, zawiń je w folię aluminiową . Piecz nad żarzącymi się węglami do czasu, aż warzywa zmiękną (50 min.).
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i wraz z pomidorami oraz ogórkiem kiszonym pokrój w kostkę. Paprykę umyj i po wydrążeniu gniazda nasiennego pokrój w małe kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Fasolę odsącz z zalewy.
  3. Jajka, pomidory, ogórek kiszony, fasolę, paprykę oraz cebulę włóż do miski. Dodaj majonez, sos sojowy i posiekany koperek. Składniki dobrze połącz. Dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
  4. Upieczone ziemniaki wyjmij z folii i przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ, pokrój go w kostkę i wymieszaj z przygotowanym farszem. Połówki ziemniaków napełnij nadzieniem. Przed podaniem potrawę posyp koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE