Dzisiaj jest: Wtorek, 23.10.2018 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Naleśniki orzechowo-czekoladowe


29.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3/4 szklanki  mąki pszennej
  • 1 szklanka  maślanki
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 łyżeczki  sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 łyżki  płynnego miodu
  • 2 łyżki  rozpuszczonej gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki  zmielonych orzechów laskowych
  • masło klarowane do smażenia
    Farsz
  • 60 dag  białego sera
  • 2 sztuki żółtka
  • 20 dag  cukru pudru
  • 2 łyżki  zmielonych migdałów
  • skórka otarta z cytryny
  • 1 szklanka  bitej śmietany 36%
  • kilka kropli zapachu migdałowego

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka zmiksuj z miodem i maślanką. Dodaj przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Miksuj wszystko przez kilka minut. Gotowe ciasto odstaw na 15 minut, a następnie dodaj czekoladę, orzechy i dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Smaż cienkie naleśniki.
  3. Ser zmiel. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na pianę i połącz z serem. Masę wymieszaj z migdałami i skórką z cytryny. Na końcu delikatnie połącz ze sztywną śmietaną i zapachem.
  4. Każdy naleśnik posmaruj grubą warstwą kremu, zawiń w rulon.
  5. Podawaj pokrojone w grube plastry z dowolnymi słodkimi sosami lub czekoladą na gorąco.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE